top of page

zo 22 dec

|

Andriessen Piano's - Vleugels

Carter Muller

Carter Muller is een Nederlands-Amerikaanse klassiek pianist en aspirant-dirigent. Hij werd geboren in Amsterdam in mei 2001. Carter trad op op verschillende podia in heel Europa en Noord-Amerika, waaronder grote zalen zoals het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Carter Muller
Carter Muller

Tijd en locatie

22 dec 2024, 14:00 – 15:00

Andriessen Piano's - Vleugels, Botermarkt 18, 2011 XM Haarlem, Nederland

Over het concert

CARTER MULLER | DEC 2024

Carter Muller is een Nederlands-Amerikaanse klassiek pianist en aspirant-dirigent. Hij werd geboren in Amsterdam in mei 2001. Carter trad op op verschillende podia in heel Europa en Noord-Amerika, waaronder grote zalen zoals het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Hij trad op als solist met het Sinfonia Rotterdam en het Residentie Orkest. Zijn repertoire strekt zich uit van Bach en Beethoven tot Chopin, Liszt, Debussy, Prokofjev en hedendaagse muziek. Hij studeerde bij Prof. Peter Mack in Seattle, aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist en Nino Gvetadze, en aan de International Piano Academy in Imola bij Igor Roma. In 2021 rondde Carter zijn bachelor af bij Prof. Till Fellner aan de Zürich University of the Arts, waar hij zijn studie voortzet in het Solist Master-programma. Hij heeft masterclasses ontvangen van verschillende maestri’s in heel Europa en de VS, waaronder Angela Hewitt, Dmitri Alexeev, Leif Ove Andsnes en Enrico Pace.

Carter ontving prijzen op het Bach Festival, het Russian Composer Festival, Young Musician of the Year Competition van het Koninklijk Concertgebouw, Princess Christina Competition, YPF Piano Competition, evenals de titel ‘Classic Young Master’.

Naast piano heeft Carter lessen compositie gevolgd bij Mathias Steinauer en directie bij Iwan Wassilevski aan de ZHdK, na eerder bij Taco Kooistra te hebben gestudeerd aan de Netherlands Young Conducting Academy. Ook heeft hij een sterke interesse in kamermuziek en vormt hij een duo met violiste Kamilia Boris.

Programma:

F. Liszt (1811-1881)

Uit 'Premiere Année de Pelerinage: Suisse:

IV. Au bord d'une source

L. Janácek (1854-1928)

'On an overgrown path', boek 1

O. Messiaen (1908-1992)

'Catalogue d'Oiseaux', vol. 1:

II. Le Loriot

B. Bartok (1881-1945)

'Out of Doors'

Tickets

  • Carter Muller

    Deur open 13:30 | Aanvang 14:00 | Duur: 1 uur (inclusief gratis drankje na afloop bij café De Roemer)

    € 29,00
    Btw: btw inbegrepen+€ 0,73 servicekosten

Totaal

€ 0,00

Deel dit concert

bottom of page