top of page
Andriessen-0455-winkelMED.jpg

Over ons 

Andriessen Piano’s - Vleugels is gespecialiseerd in de restauratie van klassieke piano’s en vleugels. In ons atelier met pianotechnici/stemmers, meubelrestaurators/politoerders, ivoorspecialist en collectiespecialist, voeren onze specialisten hoogwaardige restauraties uit. Oude technieken zoals politoeren en het gebruik van beenderlijm worden nog dagelijks toegepast. 

De afgelopen jaren hebben wij naast de winkelcollectie ook een collectie concertvleugels opgebouwd. Onze collectie concertvleugels bestaat uit unieke instrumenten uit de periode 1820 t/m 1921. Deze instrumenten verhuren wij voor concerten en opnames aan musici, concertpodia en opnamestudio’s. Ieder instrument wordt vanuit de visie van de oorspronkelijke bouwer gerestaureerd, waarbij originele onderdelen zo veel mogelijk hergebruikt en behouden worden. 

Voordat een restauratie plaatsvindt, wordt met zorg gekeken naar het draagvlak voor het behoud van het instrument. Ieder instrument is uniek en heeft zijn eigen verhaal en charme. Afwegingen worden daarom gemaakt op basis van diverse criteria, zoals herkomst, toestand, ensemble, representatie en emotionele waarden. 

Indien er toch een onderdeel vervangen moet worden, zal deze nagemaakt worden. Hierbij wordt nauwkeurig gekeken naar details zoals het materiaal, de vorm, het gewicht en de eigenschappen om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. De klank en speelaard zijn op deze manier representatief voor de periode waaruit de instrumenten oorspronkelijk komen. 

 Onder het kopje collectie vindt u meer informatie over onze concertvleugels.

Diensten

 

Naast onze collectie concertvleugels bieden wij ook de volgende diensten aan:

  • Verkoop van piano’s en vleugels

  • Reparatie/restauratie in opdracht

  • Stemmen

  • Onderhoud

  • Taxatie

  • Piano transport

Ga voor meer informatie naar onze website: www.andriessenpiano.nl

bottom of page