top of page

zo 10 dec

|

Andriessen Piano's - Vleugels

Jelmer de Moed en Rik Kuppen

Klarinettist Jelmer de Moed en pianist Rik Kuppen speelden voor het eerst samen nadat beiden in de nationale finale van het Prinses Christina Concours prijzen ontvingen.

Concert is uitverkocht!
Andere concerten bekijken
Jelmer de Moed en Rik Kuppen
Jelmer de Moed en Rik Kuppen

Tijd en locatie

10 dec 2023, 14:00 – 15:00

Andriessen Piano's - Vleugels, Botermarkt 18, 2011 XM Haarlem, Nederland

Over het concert

JELMER DE MOED EN RIK KUPPEN | DEC 2023

Klarinettist Jelmer de Moed en pianist Rik Kuppen speelden voor het eerst samen nadat beiden in de nationale finale van het Prinses Christina Concours prijzen ontvingen. Inmiddels gaven ze samen vele concerten op tournees door Europa en Mexico waarin ze hun programma’s presenteerde aan het meest uiteenlopende publiek. 

Rik Kuppen studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver en Naum Grubert. Hij won prijzen op het YPF piano-concours, was finalist van Dutch Classical Talent en ontving de prijs voor beste pianist op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch. Jelmer de Moed studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn bij Martin Spangenberg waar hij zijn Master met hoogste onderscheiding afrondde. Hij won de Classic Young Masters Award in 2016, is finalist van de Dutch Classical Talent Tour en soleerde met o.a. het Phion en Kamerata Zuid. Samen stonden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en nemen in 2022 voor AVROTROS Klassiek hun debuut-CD op. Het duo kreeg lessen bij Reinbert de Leeuw en Eberhart Feltz. 

In 2019 kwam hun debuut EP Dwaallicht uit met werken van Alban Berg een Robert Schumann. In het gelijknamige programma onderzoeken ze dit dwaallicht: het verlangen naar een ongrijpbaar ideaal dat de componisten van de 19e eeuw in hun greep hield. Een poëtisch programma met werken van Robert Schumann, Johannes Brahms, Max Reger en Alban Berg. 

Het duo speelt ook veel kamermuziek in andere formaties en werkt voor hun programma Symbolisme samen met violist Tim Brackman en cellist Pieter de Koe. Olivier Messiaen schrijft zijn kwartet voor het einde der tijden in 1940 in werkkamp Stalag VIII. Het project Symbolisme komt voort uit onze fascinatie voor dit bijzondere werk en onze zoektocht naar het ontstaan hiervan. Via de muziek van Claude Debussy en Olivier Messiaen onderzoeken we de klankwereld die uiteindelijk in het kwartet tot een uniek hoogtepunt komt. 

Het programma Entartet kwam in 2018 tot stand door middel van concerten op de NJO Muziekzomer. Componisten die door hun afkomst of hun muziek verbannen werden van de podium. Werken van onder anderen Alban Berg, Erwin Schullfhof, Krysztoff Penderecki en Bohuslav Martinu komen in dit programma aan het licht met poëzie uit Musik-Hall van Paul van Osatijen.

Tickets

  • Jelmer de Moed en Rik Kuppen

    Deur open 13:30 | Aanvang 14:00 | Duur: 1 uur (inclusief drankje na afloop)

    € 30,00
    Btw: BTW inbegrepen
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit concert

bottom of page