top of page

zo 08 sep

|

Andriessen Piano's - Vleugels

Nicolas van Poucke

Nicolas van Poucke, een Nederlandse pianist, is na een recent optreden door De Volkskrant geprezen als een "echte poëtische muzikant". Geboren in een muzikaal gezin, begon Nicolas op zesjarige leeftijd met pianolessen.

Nicolas van Poucke
Nicolas van Poucke

Tijd en locatie

08 sep 2024 14:00 – 15:00

Andriessen Piano's - Vleugels, Botermarkt 18, 2011 XM Haarlem, Nederland

Over het concert

NICOLAS VAN POUCKE | SEPT 2024

Nicolas van Poucke, een Nederlandse pianist, is na een recent optreden door De Volkskrant geprezen als een "echte poëtische muzikant". Geboren in een muzikaal gezin, begon Nicolas op zesjarige leeftijd met pianolessen en studeerde vervolgens bij David Kuyken en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Nicolas werd ook gecoacht door de gerenommeerde pianisten zoals Martha Argerich, Murray Perahia en Alfred Brendel.

Nicolas treedt sinds jonge leeftijd veelvuldig op, zowel in zijn thuisland als internationaal. Hij was solist bij diverse orkesten, waarvan het meest recent bij het Nederlands Kamerorkest. Nicolas geeft veel concerten op prestigieuze locaties zoals; Het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen en maakte zijn Londense debuut in de Royal Festival Hall in Londen met Chineke! Orchestra onder leiding van Roderick Cox, dat het derde pianoconcert van Beethoven uitvoert.

Zijn discografie groeit gestaag, met zijn nieuwste soloalbum, "In The Moment", een Direct-To-Disc vinylalbum met twee Beethoven-sonates opgenomen in een doorlopende, onbewerkte opname. Het album wordt geprezen om zijn technische vaardigheid en emotionele diepgang. Zijn vorige release, "The Schumann Collection Vol. l" op TRPTK, kreeg lovende recensies, waarbij critici het vermogen van Nicolas opmerkten waarin hij de "muzikaal en psychologisch complexe wereld van Schumann met natuurlijk gemak" wist te benaderen. 

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de release van "The Schumann Collection Vol. II".

Tickets

  • Nicolas van Poucke

    Deur open 13:30 | Aanvang 14:00 | Duur: 1 uur (inclusief gratis drankje na afloop bij café De Roemer)

    € 29,00
    Btw: btw inbegrepen+€ 0,73 servicekosten

Totaal

€ 0,00

Deel dit concert

bottom of page