top of page

zo 26 mrt

|

Andriessen Piano's - Vleugels

Pieter de Graaf

Al jaren mogen wij in zijn eigen studio zijn instrumenten onderhouden en stemmen voor zijn opnames. Nu 3 albums verder, 16 miljoen streams op spotify en een edison Neo-klassiek op zak, zijn wij ongelofelijk trots Pieter te mogen ontvangen in onze concertserie.

Concert is uitverkocht!
Andere concerten bekijken
Pieter de Graaf
Pieter de Graaf

Tijd en locatie

26 mrt 2023, 14:00 – 15:00

Andriessen Piano's - Vleugels, Botermarkt 18, 2011 XM Haarlem, Nederland

Over het concert

PIETER DE GRAAF | MRT 2023

Home, de nieuwe EP van pianist en componist Pieter de Graaf, is het geluid van verzoening. Een verzoening van lichaam en geest, om specifiek te zijn. Voor veel artiesten is die samenkomst iets voor de hand liggends, maar Pieter heeft een behoorlijke omweg afgelegd om tot de bevrijding van deze vijf intieme composities te komen. 

Waar hij op voorganger Equinox bevlogen het experiment najoeg, giet hij op Home die nieuwe muzikale vrijheid meer in een eenvoudige liedjesvorm. De bouw van zijn kersverse thuisstudio werd net afgerond toen hij de microfoons begon te plaatsen op de nummers op te nemen. Het minimalistische ‘Labyrinth’ begint niet meteen met een harmonie, maar zoekt op eigen tempo naar de emotionele kern. Zoals de titel ook verraadt belichaamt dit nummer een bepaalde kronkelbeweging, de omweg die je aflegt om tot innerlijke rust te komen.

Bij ‘Castle In The Air’ voel je dat Pieter een vertrouwde plek heeft bereikt: de warme melodieën worden slechts subtiel ondersteund door elektronische elementen. De lange omweg mondt uit tot een open ruimte om vrij in te manoeuvreren. Op Home hoor je een hernieuwde relatie tussen artiest en instrument: puur, vrij en met de blik vooruit. “Home is ook de studio aan huis, je fysiek thuis voelen in je eigen lijf en ook muzikaal thuiskomen. En alles wat je hebt geleerd en gedaan in de vrije loop te laten. Mijn hoofdregel is altijd dat ik het moet voelen. Pas als een muzikant iets honderd procent voelt, gaan andere mensen het ook voelen, denk ik. En dat vind ik het mooie aan muziek.”

Tickets

  • Pieter de Graaf

    Home, de nieuwe EP van pianist en componist Pieter de Graaf, is het geluid van verzoening. Een verzoening van lichaam en geest, om specifiek te zijn.

    € 30,00
    Btw: BTW inbegrepen
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit concert

bottom of page